Chorizo med poteter, hvitløk og kapers
Ingredienser
800 g små poteter
3 dl olivenolje
250 g Taga Chorizopølse skåret i skiver
4 fed hvitløk, finhakket
60 g kapers
2 stk rødløk, finhakket
3 ss sitronsaft
2 ss finhakket frisk estragon, dill eller andre friske urter
1 ts salt
1 ts grovkvernet svart pepper
Antall porsjoner
Tilberedningstid
40 minutter
Vanskelighetsgrad
Slik gjør du
Potetene vaskes og kokes så vidt møre. Ha så potetene over i en ildfast form sammen med olivenolje og stek dem på 200 grader. Vend potetene underveis. Når potetene har fått en gylden farge steker du chorizo i en panne før du legger dem i formen sammen med potetene. La så retten stå et par minutter i ovnen før du tar den ut og tilsetter de øvrige ingrediensene. Til denne retten kan du bruke enten chorizo spekepølse eller chorizo fersk pølse. Smak til med salt og pepper, og retten er klar til servering!
Tips
Dette er ypperlig tilbehør til en rekke grillretter av fisk, fugl og kjøtt. Amadine- og mandelpoteter passer godt til denne retten. Bruker du andre, større potettyper deler du disse i fire. Du kan også hardkoke noen egg og dele dem i fire. Disse legger du sammen med potetene, og så har en egen varmrett til lunsj eller middag.
Produkter fra oppskriften
Taga Foods AS, postboks 8838 Solsiden, 7481 Trondheim
Forbrukerhenvendelser
Tlf: 926 11 200, e-post: post@taga.no