Scampi med serranoskinke
Ingredienser
- 8 stk scampi pr. person (4-500 g)
- 2×70 g Taga Serranoskinke
- 100 g sursøt marinade
- 150 g salat assortert (trippel, ruccula, ekeblader etc.)
- 250 g cherrytomat
- 1-2 sitroner eller lime
Antall porsjoner
Tilberedningstid
30 minutter
Vanskelighetsgrad
Slik gjør du
Rens scampi og legg dem i en marinade bestående av olivenolje, friske urter, litt sursøt saus og saft av 1 lime eller sitron, og la det ligge i 20 – 30 min.
Klipp serranoskinken på langs i 3 strimler, surr dem rundt scampiene og tre dem på grillspyd. Beregn ca. 4 scampi pr. spyd. Stek scampien i panne i 3 – 5 minutter til den skifter farge fra grønn til lyserød. Vend spydene underveis slik at de ikke blir brent.
Vask og tørk salat, skjær sitron i skiver, og hell sursøt saus i en liten skål. Salat legges på tallerken og grillspyd med scampi og serrano legges på til slutt. Pynt med sitronbåter og cherrytomater.
Produkter fra oppskriften
Taga Foods AS, postboks 8838 Solsiden, 7481 Trondheim
Forbrukerhenvendelser
Tlf: 926 11 200, e-post: post@taga.no